Geurtsen onderwijsconsultancy

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home ECHA netwerk

ECHA netwerk

E-mailadres


Visie

Het netwerk ECHA Advies, Begeleiding & Coaching maakt expertise op het gebied van (hoog)begaafdheid toegankelijk en bereikbaar voor ouders van (hoog)begaafde kinderen en voor scholen voor primair,  voortgezet en beroepsonderwijs.

Om dit te kunnen realiseren, bieden zij advies, begeleiding en/of coaching op één of meer van de onderstaande gebieden (afhankelijk van de individuele expertise en mogelijkheden van de geregistreerden):

• adviseren en/of begeleiden van leerkrachten, scholen en ouders, op basis van verworven kennis en inzichten
• begeleiden en coachen van (hoog)begaafde leerlingen en eventueel hun ouders, in groepssamenstellingen en /of individueel, met als doel hen te leren het beste uit zichzelf te halen
• scholing van ouders (oudercursussen) en schoolteams

Door het delen van expertise, onderlinge intervisie en door nauwe samenwerking met het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO), wordt bijgedragen aan de kwaliteit van het netwerk.

ECHA netwerk

Alle leden die zijn aangesloten bij het netwerk ‘ECHA Advies, Begeleiding & Coaching’ hebben zich gespecialiseerd in de begeleiding van en het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen door het afronden van de ECHA opleiding.

Dit is een internationaal erkende opleiding van de European Council for High Ability (ECHA). De ECHA is een Europese organisatie, waarin men vanuit wetenschap, onderwijspraktijk en politiek probeert samen te werken om het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen te verbeteren.

In Nederland wordt deze opleiding verzorgd door het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO) dat is verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. ECHA‐specialisten zijn in het bezit van het ‘European Advanced Diploma in Educating the Gifted’ en mogen zichzelf daarom ‘Specialist in Gifted Education’ noemen.

Website

Meer informatie over de werkwijze van dit netwerk en over de aangesloten leden vindt u op www.echanetwerk.nl

 

Login

Search

No images